Credit24h.ro – Broker de Credite
Credit Ipotecar/Imobiliar
Creditul ipotecar este un tip de imprumut acordat de o institutie financiara (de obicei, o banca) pentru a ajuta o persoana sau o familie sa-si achizitioneze o locuinta. Acest tip de credit este garantat de ipoteca, ceea ce inseamna ca locuinta cumparata cu ajutorul creditului ipotecar serveste drept garantie pentru imprumut.
Ai nevoie de un expert financiar sau de un consultant imobiliar?
Beneficiezi gratuit de consultanta financiara din partea specialistilor Credit24h.ro
Principalele caracteristici ale unui credit ipotecar includ:
- Suma imprumutata: Este vorba despre suma de bani pe care solicitantul o primeste de la banca pentru a-si cumpara locuinta.
- Dobanda: Este costul solicitantului exprimat sub forma de procent. Este adesea exprimata ca o rata anuala a dobanzii (DAE) si influenteaza totalul pe care solicitantul il va plati pe parcursul vietii creditului.
- Perioada de rambursare: Este timpul in care solicitantul se angajeaza sa plateasca inapoi suma imprumutata, impreuna cu dobanda. Aceasta perioada poate varia intre 10 si 30 de ani.
- Avansul: Este suma de bani pe care cumparatorul o plateste initial pentru a reduce suma totala a imprumutului. Un avans mai mare poate reduce costurile lunare si tot costul pe termen lung al creditului.
Creditul ipotecar ofera mai multe beneficii, iar acestea pot varia in functie de circumstantele individuale ale solicitantilor si de conditiile specifice ale pietei. Creditul ipotecar ofera oportunitatea de a cumpara un imobil, ce poate fi o investitie pe termen lung si o sursa de siguranta financiara.
Conditii generale
Accesarea unui credit ipotecar implica indeplinirea unor conditii generale, iar acestea pot varia in functie de institutia financiara si alti factori specifici. Cu toate acestea, iata cateva conditii generale pe care majoritatea solicitantilor trebuie sa le indeplineasca:
- Capacitatea de rambursare: Institutiile financiare analizeaza cu atentie veniturile si datoriile solicitantului pentru a evalua daca acesta are capacitatea financiara de a rambursa imprumutul. Se iau in considerare, de obicei, veniturile lunare, datoriile existente si alte cheltuieli.
- Istoricul de credit: Un istoric de credit bun este esential pentru a obtine un credit ipotecar cu dobanzi favorabile. Solicitantii cu un scor de credit mai ridicat au adesea acces la rate de dobanda mai mici. In consecinta, este important sa-ti monitorizezi si sa-ti imbunatatesti scorul de credit inainte de a aplica pentru un credit ipotecar.
- Avansul: Majoritatea bancilor solicita un avans (o parte din pretul casei) atunci cand accesezi un credit ipotecar. Cu cat avansul este mai mare, cu atat riscul pentru solicitantul de credit si institutia financiara este mai mic. Avand un avans mai mare, poti, de asemenea, sa obtii o dobanda mai mica. Avans: 15% (daca nu detineti in proprietate un alt imobil)
Avans: 25% (daca detineti in proprietate un alt imobil) - Stabilitatea locului de munca si venitul: Stabilitatea locului de munca si venitul constant sunt factori importanti in evaluarea capacitatii de rambursare a persoanei care solicita un credit. Posibilitatea de a demonstra o istorie stabila de angajare si un venit regulat poate influenta favorabil decizia bancii.
Venit minim acceptat: 2363 RON.
Tip de contract acceptat: contract de munca pe perioada nedeterminata sau contract de munca pe perioada determinata (cu indeplinirea anumitor conditii).
Vechime minim acceptata la locul de munca: 3 luni - Raportul dintre datorii si venit: Institutiile financiare iau in considerare raportul dintre datorii si venit al celor care solicita un credit. Daca acest raport este prea mare, este posibil sa fie considerat un risc mai mare.
- Varsta si eligibilitatea legala: In multe jurisdictii, exista cerinte legale privind varsta minima si statutul legal pentru a accesa un credit ipotecar.
Varsta: minim 18 ani, maxim 75 de ani la finalizarea creditului.
Este important sa te consulti cu un consilier financiar pentru a obtine detalii specifice cu privire la conditiile de creditare.
Ce trebuie sa stiti despre creditul Ipotecar?
Se poate obtine o preaprobare financiara valabila pana la 120 de zile.
Simulator credite online
Verifica-ti Eligibilitatea GRATUIT !
Beneficiezi gratuit de consultanta financiara din partea specialistilor Credit24h.ro. In momentul in care apelezi la un intermediar de credite, acesta va ofera un pachet de servicii de intermediere financiar-bancara mult mai sofisticat.
1. Introduci datele
Simulatorul este gratuit si va ajuta sa verificati eligibilitatea dumneavoastra.
2. Trimiti formularul
Puteti efectua rapid o simulare online pentru un credit ipotecar sau un credit de nevoi personale.
3. Primesti raspuns
Dupa transmiterea formularului, veti primi prin email scoring-ul de eligibilitate obtinut.