Cum arata creditarea in anul 2021 ?
- task_altIn prima parte a anului 2021, creditarea a inregistrat o crestere semnificativa. Atat persoanele fizice, cat si companiile au inregistrat o crestere de aproximativ 32% in accesarea de credite. In cautarea solutiilor potrivite, clientii bancilor se concentreaza in primul rand pe dobanzi si comisioane, dar totodata cauta si flexibilitate din partea institutiilor financiare.
- task_altIn pofida contextului pandemic, cererea este in crestere, iar nevoia de finantare ramane la cote crescute, astfel, volumul creditelor noi acordate in primele patru luni este mai mare cu o treime, fata de anul trecut (2020), si reprezinta peste 11% din soldul creditului neguvernamental.
- task_altBancile din Romania continua sa acorde credite in mod sustinut, atat pentru sprijinirea companiilor care si-au reluat sau intensificat activitatea, cat si pentru necesitatile populatiei, care a accesat credite in valoare de 15 miliarde lei.
- task_altTotodata, piata imobiliara se afla si ea pe un trend ascendent, in pofida scumpirii materialelor de constructie, datorita nevoilor populatiei de a-si achizitiona o locuinta sau chiar o relocare intr-una mai spatioasa, iar aici putem discuta si de o crestere a cererilor pe zona de case/vile, bazata si pe contextul pandemiei, in care o parte din angajati au fost nevoiti sa lucreze de acasa.
- task_altAsadar, concluzionam ca anul 2021 va arata destul de stabil in contextul dat, si anticipam ca si anul 2022 va fi unul asemanator, si poate vom vedea chiar o echilibrare a preturilor, iar nevoia si cererea de finantare vor fi in crestere.
Disclaimer: Prezentul SITE nu are caracter angajant pentru SudRezidentialBroker. Serviciile oferite de SudRezidentialBroker sunt supuse unor termeni si conditii, iar serviciile de intermediere financiara pot presupune plata unor taxe sau comisioane. SudRezidentialBroker nu garanteaza si nu isi asuma raspunderea pentru faptele sau actele aflate in afara controlului sau precum: eligibilitatea fiecarui client, modificarea conditiilor bancare sau de creditare, schimbarile legislative etc