Cum poti monetiza o investitie imobiliara?

Ai facut o investitie imobiliara si acum te intrebi cum poti sa o monetizezi sau vrei sa cumperi un imobil cu gandul de a face bani de pe urma lui? Exista cateva optiuni pe care le ai la dispozitie

Revanzarea imobilului in scop speculativ (speculatia cresterii preturilor)

Daca ai cumparat un imobil la un pret convenabil si ai incredere ca valoarea sa va creste in viitor, speculatia cresterii preturilor poate fi o strategie de succes. De exemplu, daca observi o dezvoltare rapida a zonei in care se afla imobilul tau, acest lucru ar putea indica o crestere a cererii si, implicit, a preturilor.

Pentru a profita de acest potential, poti sa vinzi imobilul atunci cand valoarea acestuia a crescut semnificativ. Totusi, este important sa fii constient de riscurile asociate speculatiei imobiliare si sa te informezi temeinic inainte de a face acest pas.

Iti recomandam sa investesti in zone in continua dezvoltare, care au preturi sub nivelul pietei pentru imobilele noi. In Bucuresti, o astfel de zona este cea de Sud, unde Metalurgiei Park Residence a reusit sa devina cel mai mare proiect imobiliar din tara. 

Revanzarea unui imobil dupa renovare si finisare

O alta modalitate de a monetiza o investitie imobiliara este revanzarea imobilului dupa ce l-ai renovat si finisat. Aceasta strategie presupune sa aduci imbunatatiri imobilului pe care l-ai cumparat si sa-l faci mai atractiv pentru potentialii cumparatori. Aceste modificari pot fi de natura estetica (finisaje, zugraveli, pardoseli) sau functionala (instalatii sanitare si electrice, termoizolatii).

Dupa ce ai efectuat renovarile necesare, poti sa vinzi imobilul la un pret mai mare decat cel la care l-ai cumparat. Astfel, vei obtine un profit considerabil din diferenta de pret.

Inchirierea pe termen lung

Inchirierea pe termen lung poate fi o strategie avantajoasa pentru a monetiza o investitie imobiliara, deoarece iti ofera un venit constant pe o perioada indelungata. In acest caz, trebuie sa gasesti chiriasi.

Pentru a optimiza veniturile obtinute din inchiriere, poti sa apelezi la o agentie imobiliara care sa te ajute sa gasesti chiriasi si sa se ocupe de administrarea imobilului. Astfel, vei economisi timp si vei avea mai multa siguranta in privinta calitatii chiriasilor.

Inchirierea in regim hotelier 

O alta optiune buna, dar consumatoare de timp, este inchirierea in regim hotelier. In ultimii ani au fost dezvoltate aplicatii care faciliteaza acest tip de inchiriere si firme care se pot ocupa de curatenie si intretinere, in asa fel incat sa nu pierzi foarte mult timp. 

Merita sa iei un credit pentru o astfel de investitie?

Depinde de situatia ta financiara si de strategia pe care o alegi pentru a monetiza investitia imobiliara. Inainte de a lua un credit, analizeaza-ti cu atentie resursele financiare, tinand cont de dobanzi, taxe si alte costuri asociate creditului.  Pentru a facilita o astfel de optiune, iti stam la dispozitie cu specialisti care te pot ajuta sa obtii cele mai avantajoase credite. 

Este important sa te asiguri ca poti sustine ratele creditului si ca investitia ta imobiliara are un potential de crestere suficient pentru a compensa costurile initiale.

Daca iti faci bine calculele, investitiile imobiliare facute cu scopul de a monetiza pot fi extrem de eficiente, fara a fi nevoie de foarte multe economii, ci doar de o strategie bine pusa la punct, o banca cu conditii avantajoase si cativa oameni cu experienta care sa te ajute. 

Disclaimer: Prezentul SITE nu are caracter angajant pentru SudRezidentialBroker. Serviciile oferite de SudRezidentialBroker sunt supuse unor termeni si conditii, iar serviciile de intermediere financiara pot presupune plata unor taxe sau comisioane. SudRezidentialBroker nu garanteaza si nu isi asuma raspunderea pentru faptele sau actele aflate in afara controlului sau precum: eligibilitatea fiecarui client, modificarea conditiilor bancare sau de creditare, schimbarile legislative etc