Creditul „O familie, o casă”

Lasati profesionistii sa va spuna daca sunteti eligibil in vederea contractarii unui credit prin programul "„O familie, o casă”", iar pentru acest aspect ne puteti contacta.

Solutii de creditare

Programul Guvernamental “O Familie, O Casa”

Începând cu data de 6 aprilie 2020, odată cu lansarea Programului „O familie, O casă”, programul „Prima Casă”, inițiat de Guvernul României în anul 2009, s-a incheiat. Noul program aduce câteva modificări esențiale, dar se pastreaza si unele dintre prevederile anterioare.

Astfel, avansul solicitat cumpărătorilor a rămas la fel de 5% din prețul de vânzare al locuinței. Statul va garanta pentru solicitant :

  • 50% din valoarea creditului, dacă imobilul pe care îl cumpăra are o vechime de maxim 5 ani, de la data procesului de recepție a imobilului de catre dezvoltatorul imobiliar;
  • 40% dacă imobilul este mai vechi de 5 ani;
  • 100% dacă solicitantul se încadrează în condițiile articolului 6 din Legea 292/2011 a asistenței sociale.

Ca o noutate comparativ cu programul “Prima Casă”, programul “O familie, O casă” introduce noi criterii pentru accesarea creditului, mult mai stricte din punctul nostru de vedere.

Astfel, în momentul solicitării unui împrumut, solicitanții trebuie să aibă un venit lunar net de maxim 4.500 lei, pentru persoanele fără copii. Familiile cu copii au un prag maxim, ceva mai mare, dar care nu poate depăși 7.000 lei/ venit net/ lunar.

Este foarte important de reținut faptul că valoarea locuinței nu poate depăși suma de 70.000 euro, din care creditul ce se poate obține este de maxim 66.500 euro. Și în cazul programului anterior, finanțarea nu putea depăși suma de 66.500 de euro, însă dacă cumparatorul suporta diferența de avans, putea beneficia de costurile reduse ale creditului, chiar dacă locuința costa, spre exemplu 80.000 euro

Un alt aspect esențial, pentru cei care optează pentru acest program, este faptul că după obținerea creditului, beneficiarii programului nu mai pot detine o altă locuință în mediul urban, cât timp au în derulare creditul prin programul “O familie, o casa”, fiind nevoiți să rămână cu imobilul cumpărat prin credit. În caz contrar, în termen de 12 luni de la achiziționarea unui alt imobil, clientul va trebui să notifice băncii și Fondului de Garantare faptul că înstrăinează unul dintre imobile (ori cel recent dobândit, ori cel dobândit prin credit)”

O deosebire importanta constă în acordarea de subvenții la dobândă. Costurile creditului rămân la fel, formate din marja fixă a băncii de 2%, la care se adaugă valoarea IRCC, care în prezent este de aproximativ 2.44%.

Astfel, familiile cu un copil beneficiază de o reducere a marjei de dobândă 0,5%. Familiile cu doi sau mai mulți copii beneficiază de o reducere de 1% la dobândă, iar asistații social primesc o reducere de 2% la dobândă.

Call Center

Va rugam sa ne apelati cu incredere pentru a va informa cu privire la ofertele noastre sau pentru a programa o vizita la sediul nostru.

0731.011.600
Newsletter

Ramai la curent cu cele mai bune solutii financiare de creditare bancara si asigurari

banci partenere
Disclaimer: Prezentul SITE nu are caracter angajant pentru SudRezidentialBroker. Serviciile oferite de SudRezidentialBroker sunt supuse unor termeni si conditii, iar serviciile de intermediere financiara pot presupune plata unor taxe sau comisioane. SudRezidentialBroker nu garanteaza si nu isi asuma raspunderea pentru faptele sau actele aflate in afara controlului sau precum: eligibilitatea fiecarui client, modificarea conditiilor bancare sau de creditare, schimbarile legislative etc