Cresterea cererilor pentru creditele de locuinte

Conform ultimelor analize din piata de creditare, se observa o crestere a solicitarilor de credite pentru achizitia de locuinte in ciuda dezbaterilor ce au avut loc pe tema proiectului de lege privind “Darea in Plata”. Acest fapt se datoreaza si generatiilor de tineri care doresc sa se stabileasca la casa lor, dar si a bunei functionari a programului “Prima Casa”, care este de departe cea mai buna masura si cel mai eficient program lansat de catre un guvern si continuat ani la rand de celelalte guverne care s-au succedat la guvernarea Romaniei.

Creditele pentru achizitia de locuinte, stimulate de programul Prima Casa si cele ipotecare standard, isi continua cresterea spectaculoasa, cu mult peste nivelul altor tipuri de credite sau produse de finantare, precum cele de consum sau finantarile pentru IMM-uri.

Standardele si conditiile de creditare nu au cunoscut modificari in anul 2015, nici pentru creditele imobiliare, nici pentru cele de consum, dar aceste lucruri se pot modifica in anul 2016, conditionate de proiectul legii ce priveste “Darea in Plata”. Speram ca toate deciziile ce vor fi luate sa nu afecteze negativ evolutia pozitiva a economiei nationale, care este destul de fragila si sa nu ne trezim cu o adevarata criza economica.

Adrian Pandelescu

Director departament financiar

0731.111.600

adrian@sudbroker.ro

Disclaimer: Prezentul SITE nu are caracter angajant pentru SudRezidentialBroker. Serviciile oferite de SudRezidentialBroker sunt supuse unor termeni si conditii, iar serviciile de intermediere financiara pot presupune plata unor taxe sau comisioane. SudRezidentialBroker nu garanteaza si nu isi asuma raspunderea pentru faptele sau actele aflate in afara controlului sau precum: eligibilitatea fiecarui client, modificarea conditiilor bancare sau de creditare, schimbarile legislative etc