Accesibilitate usoara: Procesul de obtinere a creditului este simplu si nu necesita documente de venit justificative, facandu-l mai accesibil pentru cei interesati.

Flexibilitate financiara: Programul accepta o gama larga de venituri, oferind flexibilitate financiara pentru diferite categorii de solicitanti. De asemenea, permite implicarea a pana la 4 codebitori, ceea ce poate facilita si mai mult accesul la finantare.

Servicii de inalta calitate: Programul se evidentiaza prin furnizarea celor mai bune servicii de pe piata, oferind un suport permanent pentru a se asigura ca persoanele interesate sunt indrumate corespunzator pe intreg parcursul procesului.

Indeplinirea visului de a avea o casa: Scopul programului este sa transforme visul de a detine o locuinta in realitate, oferind sprijinul financiar necesar pentru a realiza acest obiectiv.

Ce trebuie sa stiti despre creditul Noua Casa?

expand_more
Cine poate accesa creditul?

Creditul poate fi accesat doar de catre cetatenii romani.

expand_more
Pot detine alte proprietati?

Da, puteti detine in proprietate o locuinta individuala sau in comun cu sotul/sotia sau alte persoane, dar imobilul sa aiba o suprafata mai mica de 50 mp.

expand_more
Care este valoarea maxima a creditului "Noua Casa" ?

Noua Casa se acorda in lei pentru achizitia unei singure locuinte, iar valoarea maxima a creditului pe care il poti accesa este de: 66.500 euro pentru locuinte al caror pret este de maxim 70.000 euro, avansul solicitat fiind de 5% si 119.000 euro pentru locuinte al caror pret este de 140.000 euro, iar avansul solicitat este de minim 15%.

expand_more
Care este dobanda?

Dobanda este variabila, calculata in functie de IRCC, la care se adauga o marja fixa de 2%.

expand_more
Am nevoie de certificat energetic?

Locuintele acceptate pentru finantare pot avea clasa energetica A, B sau C.

expand_more
Ce imobile sunt finantate?

Tip imobil finantabil prin Programul Noua Casa : locuinta noua, veche sau consolidata, in urmatoarele conditii:

-Cu un pret maxim de 70.000 euro si avans minim de 5% sunt finantate majoritatea locuintelor noi, vechi sau consolidate, iar procentul maxim de garantare este de 50%.

-Cu un pret cuprins intre 70.001- 140.000 euro, cu avans de 15%, doar locuinte NOI, pentru care documentele de receptie la terminarea lucrarilor de constructii s-au semnat cu cel mult 5 ani inainte de data solicitarii creditului garantat, iar procentul maxim de garantare este de 60%.

expand_more
Care este procentul de garantare?

Procent de garantare oferit de catre stat: 60% pentru locuintele noi, respectiv 50% pentru locuintele vechi.

expand_more
Sunt si alte comisioane?

Comision de analiza si comision de rambursare anticipata ZERO.

Afla ce iti recomanda expertul financiar

1
Introduci datele
2
Trimiti formularul
3
Primesti raspuns

NOUA CASA

Avantaje

 • task_altProgramul ofera posibilitatea unui avans redus, in special in cazul achizitionarii unui imobil cu valoare de pana la 70.000 de euro.
 • task_altBeneficiati de o dobanda competitiva, care ramane variabila pe intreaga durata a contractului.
 • task_altPersoanele cu salariul minim pe economie pot accesa acest credit, desi suma disponibila poate fi mai mica decat plafonul maxim, in functie de tipul de locuinta ales (veche, noua sau in constructie).
 • task_altProgramul implica costuri notariale mai mici in comparatie cu alte optiuni de finantare imobiliara.
 • task_altAveti posibilitatea de a rambursa anticipat creditul fara a suporta costuri suplimentare.
 • task_altBeneficiati de asigurari minime pentru locuinta, oferind o protectie adecvata

NOUA CASA

Beneficii

 • task_altDobanda redusa: Beneficiati de o dobanda competitiva, ceea ce poate contribui la costurile generale ale creditului si poate face achizitia unei locuinte mai accesibila financiar.
 • task_altCredit garantat de stat: Faptul ca creditul este garantat de stat poate oferi o siguranta suplimentara atat pentru imprumutati, cat si pentru institutiile financiare implicate in acordarea creditului.
 • task_altCreditare pentru apartamente noi si vechi: Programul acopera atat achizitionarea de apartamente noi, cat si a celor vechi, oferind optiuni variate pentru potentialii cumparatori.
 • task_altScrisoare de garantare a creditului pe 18 luni: Prin furnizarea unei scrisori de garantare a creditului pentru o perioada de pana la 18 luni, programul ofera un suport extins si posibilitatea de planificare pe termen lung pentru beneficiarii creditului.
 • task_altConsiliere specializata: In timpul intregului proces de dosar de credit, veti beneficia de consiliere specializata, ceea ce poate fi deosebit de util in navigarea prin detaliile complexe ale obtinerii unui credit imobiliar.
 • task_altAceste beneficii pot face Programul Noua Casa o optiune atractiva pentru cei care isi doresc sa achizitioneze o locuinta. Cu toate acestea, este intotdeauna recomandat sa verificati si sa intelegeti in intregime termenii si conditiile programului inainte de a lua o decizie.
 • task_alt
random

Call Center

Suntem la dispozitia dumneavoastra pentru a va informa cu privire la ofertele din portofoliu sau pentru a programa o vizita la sediul nostru.

Alina Dinca

Alina Dinca

Dezavantaje

Dezavantajele asociate creditului Noua Casa includ:

Dobanda variabila: Aceasta poate deveni dezavantajoasa in anumite situatii, deoarece are potentialul de a creste in functie de conditiile pietei.

Acces dificil: Obtinearea creditului poate fi dificila din cauza conditiilor complexe de acordare impuse de program.

Birocratie excesiva: Procesul de obtinere a creditului poate implica o birocratie considerabila, iar durata pana la primirea efectiva a banilor poate fi extinsa.

Neimplicarea in Legea Darii in Plata: Locuintele achizitionate prin programul Noua Casa nu sunt supuse Legii Darii in Plata, ceea ce inseamna ca, in cazul in care nu mai puteti plati, nu aveti optiunea de a preda locuinta bancii.

Executare silita rapida: Exista riscul executarii silite la doar 60 de zile de intarziere a platii ratelor.

Costuri initiale suplimentare: Achitarea a trei rate de dobanda la inceputul creditului reprezinta o povara financiara suplimentara.

Restrictii privind proprietatea: Exista restrictii privind vanzarea, inchirierea si utilizarea locuintei timp de cinci ani dupa achizitionare, precum si limitari referitoare la angajarea imobilului in alte credite sau utilizarea acestuia in afaceri.

Comisionul Fondului de Garantare: In anul 2024, Ministerul Finantelor a diminuat comisionul de administrare de la 0,30% pe an la un nivel de 0,15% pe an calculat la soldul garantiei

Imposibilitatea construirii unei case: Creditul Noua Casa nu permite construirea unei locuinte cu banii obtinuti din credit.

Este important sa evaluati cu atentie aceste aspecte inainte de a decide sa accesati un credit prin programul Noua Casa.

Conditii generale

 • Varsta: minim 18 ani, maxim 75 de ani la finalizarea creditului;
 • Venit minim acceptat: 2079 lei;
 • Contract de munca perioada nedeterminata;
 • Contract de munca perioada determinata (cu indeplinirea anumitor conditii);
 • Venituri acceptate: salarii, pensii pentru limita de varsta, dividende, venituri din chirii, PFA, Drepturi de Autor, Indemntizatie crestere copil, venituri din navigatie, venituri din strainatate;
 • Vechime minima acceptate: 3 luni in cazul clientilor care detin istoric de creditare, 6 luni in cazul clientilor noi pe piata bancara;
 • Avans: 5% pentru imobile cu pretul de vanzare de maxim 70.000 euro, respectiv 15% pentru imobile al caror pret depasesc 70.000 euro;
 • Clasa energetica imobil: A, B, C.

Documente necesare pentru înscrierea în programul Noua Casă:

 • Dupa ce finantarea este aprobata, banca procedeaza la transmiterea catre FNGCIMM a unei solicitari de garantare sau a unei promisiuni de garantare, folosind o aplicatie web furnizata de catre FNGCIMM. In cadrul acestei aplicatii, banca ataseaza urmatoarele documente:
 • Solicitare de garantare/ Solicitare de emitere a promisiunii unilaterale de creditare si Promisiunea de garantare daca este cazul;
 • Documentul de identitate al beneficiarului/beneficiarilor, precum si al sotului/sotiei, daca este/sunt casatorit/casatoriti, din copie certificata;
 • Declaratia pe propria raspundere a beneficiarului;
 • Antecontractul de vanzare-cumparare autentificat cu data certa;
 • Extras de carte funciara privind locuinta ce urmeaza sa fie achizitionata din finantare, eliberat cu cel mult 15 zile dinainte de data solicitarii de garantare;
 • Certificatul de eficienta energetica pentru una dintre clasele A, B sau C de eficienta energetica;
 • In cazul acordarii unei promisiuni de garantare se ataseaza si promisiunea unilaterala de creditare emisa de catre Banca.

Atunci cand se doreste achizitionarea unui imobil care anterior a beneficiat de o finantare garantata prin intermediul Programului si pentru care perioada de interdictie de instrainare a expirat, este necesar obtinerea unui acord din partea Ministerului Finantelor Publice (MFP). Acest acord este emis pentru instrainarea locuintei achizitionate in cadrul Programului si permite ridicarea temporara a interdictiei de grevare cu sarcini asupra acelei locuinte de catre vanzator.

Disclaimer: Prezentul SITE nu are caracter angajant pentru SudRezidentialBroker. Serviciile oferite de SudRezidentialBroker sunt supuse unor termeni si conditii, iar serviciile de intermediere financiara pot presupune plata unor taxe sau comisioane. SudRezidentialBroker nu garanteaza si nu isi asuma raspunderea pentru faptele sau actele aflate in afara controlului sau precum: eligibilitatea fiecarui client, modificarea conditiilor bancare sau de creditare, schimbarile legislative etc