Creditul Ipotecar Verde prin Credit24h.ro - Broker de Credite

Majoritatea bancilor comerciale din Romania, in parteneriat cu Credit24h.ro, ofera posibilitatea finantarii prin "Creditul Verde" pentru locuinte standard, precum si pentru case verzi de tip modular. Acest tip de finantare reprezinta un pas semnificativ catre promovarea constructiilor durabile si a unui mod de viata ecologic, utilizand cele mai avantajoase si accesibile instrumente de creditare.

Programul "Creditul Ipotecar Verde" se diferentiaza prin oferirea de credite ipotecare cu costuri avantajoase pentru achizitionarea de case sau apartamente care corespund criteriilor de sustenabilitate si eficienta energetica stabilite de Romania Green Building Council. Aceste locuinte sunt proiectate sa aiba un impact minim asupra mediului si sa ofere o calitate superioara a vietii, avand in vedere criterii precum performanta energetica, consumul redus de apa, lumina naturala abundenta, calitatea aerului interior, confortul acustic, durabilitatea materialelor, design-ul multifunctional si accesibilitatea la transportul public sau alternativ

min 25.000 €
max 1.000.000 €
Ani
min 1 an
max 30 ani
Calculeaza acum

*Acest calcul are scop pur informativ si nu are caracter angajant, de orice natura, pentru Sud Rezidential Real Estate SRL sau SudRezidential Broker SRL.

*Acordarea unui credit este conditionata de indeplinirea conditiilor de eligibilitate si poate fi supusa platii unor taxe sau comisioane.

Ce trebuie sa stiti despre creditul Ipotecar Verde ?

expand_more
Care este perioada maxima de creditare ?

Perioada de creditare extinsa, poate fi pana la 35 de ani.

expand_more
Ce tipuri de venituri sunt acceptate ?

Venituri salariale, contracte de administrare/management, drepturi de autor, venituri din activitati independente (profesii liberale), rente viagere, indemnizatie crestere copil etc.

expand_more
Pot aduce codebitori?

Daca venitul nu va permite sa accesati singur creditul pentru locuinta dorita, aveti posibilitatea sa prezentati pana la 4 codebitori.

expand_more
De ce avans am nevoie?

Avansul minim perceput este de 15%.

expand_more
Cat dureaza aprobarea?

Aprobare financiara pe loc.

expand_more
Pot face o simulare ?

Da, desigur, acceseaza simulatorul nostru printr-un simplu click aici.

Afla ce iti recomanda expertul financiar

1
Introduci datele
2
Trimiti formularul
3
Primesti raspuns

Alege si tu o casa verde, certificata Green Homes, iar noi o finantam!

 

 

Casele modulare Quantum Modules sunt locuințe verzi precertificate de RoGBC - Consiliul Român pentru Clădiri Verzi, asadar se pot finanța si prin credite verzi cu dobanzi avantajoase !

Vezi avantaje si conditii

Credit Verde

Avantajele creditului Ipotecar Verde

- dobanzi avantajoase;

- avans de 15%, cu o finantare maxima de 85% din valoarea de piata a imobilului garantat;

- avans de 0% daca se aduce in garantie un imobil suplimentar, cu o finantare maxima de 60% din valoarea de piata a imobilului garantat;

- pauza la plata ratelor de pana la 3 luni pe durata contractului, pentru a usura gestionarea financiara in cazuri neasteptate;

- posibilitatea accesarii creditului atat in Euro, cat si in Ron;

Pentru a accesa un Credit Verde, este esential ca proiectul locuintei sa fie pre-certificat sau certificat de Romania Green Building Council, garantand astfel ca proprietatea indeplineste standardele ridicate de sustenabilitate necesare pentru beneficiile creditului.

random

Aveti un expert financiar si imobiliar

La dispozitia dumneavoastra pentru a va informa cu privire la ofertele disponibile din portofoliu, sau pentru a programa o vizita la sediul nostru.

Georgiana Patrascu

Conditii Generale de Acordare a Creditului Ipotecar Verde:

 • Eligibilitate: creditul este disponibil pentru cetateni romani rezidenti, cu varste intre 18 si 75 de ani la scadenta finala a creditului.
 • Venituri Acceptate: o gama larga de venituri sunt acceptate, inclusiv pensii, drepturi de autor, venituri din profesii liberale, rente viagere etc.
 • Co-debitori: se accepta pana la 4 co-debitori pentru a spori accesibilitatea creditului.
 • Istoric Creditare: solicitantii nu trebuie sa aiba credite executate sau rambursate cu intarzieri mari si repetate.

Documente Necesare pentru Obtinerea Creditului Ipotecar Verde:

 • task_altActe de Identitate: in original si copie, pentru solicitant si co-debitori.
 • task_altDocumente de Venit:
 • task_altPentru venituri raportate la ANAF: semnarea unui Acord de interogare la ANAF sau documente suplimentare daca veniturile curente sunt mai mari cu 20% fata de anul anterior.
 • task_altPentru venituri nedeclarate la ANAF (salariati MAI, MAPN, SRI, SIE, SPP, Politie Comunitara, Jandarmerie, salariatii penitenciarelor sau ai altor unitati cu caracter special): completarea unei Adeverinte de salariu.
 • task_altPentru venituri din pensii: Decizia de pensionare definitiva si talonul de pensie.
 • task_altPentru venituri din profesii liberale: Documente doveditoare ale profesiunii, Certificatul de Inregistrare la Registrul Comertului, declaratia de inregistrare fiscala, registrul jurnal de incasari si plati, extras de cont, "Certificat de atestare fiscala" din care sa rezulte ca nu exista debite restante.
 • task_altPentru PFA cu venituri pe baza de norma de venit: Decizia de impunere pentru plati anticipate cu titlu de impozit, pentru anul anterior; contracte de colaborare si facturi fiscale/ alte documente justificative pe ultimele 12 luni.
 • task_altPentru venituri suplimentare salariilor (ex. venituri din chirii): Titlul de proprietate sau Extras de Carte Funciara; contractele de inchiriere; Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale pentru anul anterior si anul in curs; Dovada achitarii impozitelor sau Certificat fiscal.
 • task_altPentru venituri din dividende: Bilanturile ultimilor 2 ani fiscali, balanta de verificare din anul curent si a anului anterior; Certificat constatator de la Registrul Comertului; Hotararea AGA pentru repartizarea profitului si actele specifice analizei firmei; Raportul consultarii la Centrala Riscului de Credit.
 • task_altDocumente privind Imobilul: Antecontract vanzare-cumparare, acte de proprietate, documente pentru evaluare (schite plan cadastral, extras carte funciara).
 • task_altAlte Cerinte: banca poate solicita documente suplimentare pentru indeplinirea cerintelor de prudentialitate bancara.

 Costuri ale Creditului Ipotecar Verde:

 • Comisionul de analiza al dosarului*;
 • Taxa de evaluare a imobilului. Este necesara pentru a determina valoarea de piata a imobilului*;
 • Asigurare imobil obligatorie (PAD): 20 EUR suma platibila in Lei, la cursul BNR din ziua platii;
 • Asigurarea facultativa a bancii, cu o valoare de minim 100% din valoarea evaluata a imobilului si cesionarea drepturilor de despagubire in favoarea Bancii ce poate fi platita in rate diferite: lunar, trimestrial sau anual;
 • Taxa de inscriere la RNPM- Registrul National de Publicitate Mobiliara. Aceasta este necesara pentru inregistrarea informatiilor cu privire la ipotecile mobiliare;
 • Onorariile notariale de autentificare si taxele de intabulare a contractului de vanzare-cumparare si a contractului de ipoteca imobiliara.

* trebuie sa consultati consilierul dvs financiar de la Credit24h.ro pentru a afla bancile care ofera acest serviciu gratuit

Servicii exceptionale pentru Clientii Creditelor Verzi:

 • task_altConsultant financiar dedicat: beneficiati de serviciile unui consultant financiar personal, care va va asista in alegerea celei mai bune solutii de creditare adaptate profilului dumneavoastra financiar. Consultatia este gratuita, oferindu-va asistenta continua in tot procesul de achizitie si dupa finalizarea acestuia.
 • task_altAvantaje exclusive la amenajarea imobilului: va punem la dispozitie o gama larga de avantaje pentru personalizarea apartamentului dumneavoastra, inclusiv consultanta de specialitate pentru alegerea finisajelor. Bucurati-va de reduceri semnificative la produsele de la Avalon Industry si la alti comercianti de top, precum Mobilier1.ro, Casa Rusu, Flanco, Mobexpert, Scandinavian Design House, prin voucher-ul de reducere oferit.
 • task_altAsistenta in pregatirea documentatiei: ne ocupam de intreaga documentatie necesara solicitata de banci, inclusiv acte de proprietate si documente pentru evaluare, simplificand procesul pentru dumneavoastra.
 • task_altAsistenta juridica profesionala: va oferim asistenta juridica specializata pe parcursul intregului proces de achizitie, garantandu-va suportul necesar pentru a naviga prin toate aspectele legale fara griji.
 • task_altBirou notarial dedicat: fiecare ansamblu rezidential beneficiaza de un birou notarial dedicat, pregatit sa raspunda la orice intrebari si sa rezolve orice probleme care pot aparea in procesul de tranzactie.
 • task_altServiciu de transmitere documente: va reducem necesitatea de a face drumuri la banca, ocupandu-ne de transmiterea tuturor documentelor necesare, asigurand un proces eficient si lipsit de stres.
 • task_altEvaluare unica pentru ansamblu: bancile partenere efectueaza o evaluare unica pentru intregul ansamblu, ceea ce reduce semnificativ timpul de analiza al dosarului dumneavoastra, accelerand procesul de aprobare.
 • task_altNotificari personalizate: veti primi notificari regulare de la consilierul dumneavoastra financiar, informandu-va despre stadiul dosarului sau orice schimbari ale documentatiei, precum si despre actiunile necesare din partea dumneavoastra.

Aceste servicii sunt concepute pentru a va oferi o experienta fara griji si eficienta, asigurandu-va ca procesul de achizitie al unui imobil verde este cat se poate de simplu si placut.

Introducerea ipotecii verzi pe piata financiara romaneasca marcheaza un moment crucial, avand potentialul de a genera o schimbare profunda in sectorul constructiilor, care, pana in prezent, a fost afectat de subfinantare semnificativa. Intr-un context in care multe persoane vad bancile cu reticenta, temandu-se de riscul de a-si pierde locuintele, ipoteca verde vine ca o solutie inovatoare si accesibila. Prin aceasta initiativa, ne adresam direct acestei probleme, incurajand oamenii sa investeasca in mod inteligent in construirea locuintelor, astfel incat sa minimizeze costurile initiale si pe termen lung asociate cu reparatiile, intretinerea si facturile de energie.

 

Disclaimer: Prezentul SITE nu are caracter angajant pentru SudRezidentialBroker. Serviciile oferite de SudRezidentialBroker sunt supuse unor termeni si conditii, iar serviciile de intermediere financiara pot presupune plata unor taxe sau comisioane. SudRezidentialBroker nu garanteaza si nu isi asuma raspunderea pentru faptele sau actele aflate in afara controlului sau precum: eligibilitatea fiecarui client, modificarea conditiilor bancare sau de creditare, schimbarile legislative etc