Asigurare RCA

Asigurarile constituie un element important in viata noastra, motiv pentru care nu trebuie sa le ignoram.

Asigurarea reprezinta o operatiune financiara derivata dintr-un contract sau dintr-o obligatie legala, prin care asiguratorul se angajeaza sa despagubeasca asiguratul pentru pierderile suferite in urma unor evenimente independente de vointa acestuia, primind in schimb o suma periodica.

RCA-ul, cunoscut si ca asigurare de raspundere civila auto, este o asigurare obligatorie prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto sunt compensati pentru daunele suferite, incluzand daune la autovehicule, vatamari corporale, decese sau pagube aduse proprietatilor. Aceasta asigurare este obligatorie pentru toate autovehiculele inmatriculate sau supuse inmatricularii in Romania.

Beneficiile asigurarii RCA sunt duble, avantajand atat tertul despagubit, care primeste in mod obligatoriu despagubirea de la societatea de asigurare, cat si persoana asigurata, careia bugetul nu ii va fi afectat, deoarece despagubirea este suportata de catre asigurator.

Asigurari RCA

Despagubirea

De la 1 iulie 2009, in urma accidentelor rutiere survenite pe teritoriul Romaniei, au rezultat numai pagube materiale si in care au fost implicate doua vehicule, pot fi solutionate fara ca documentele de constatare sa fie intocmite de catre Politie, cu conditia ca formularul de constatare amiabila sa fie completat si semnat de catre ambii soferi implicati in accident.

Asigurari RCA

Noua Procedura

Odata completat corect, formularul trebuie depus la companiile de asigurari, in baza caruia se vor elibera documentele necesare intrarii in reparatie a autovehiculelor.

Depunerea formularului de catre oricare dintre cele doua parti implicate reprezinta avizare de dauna si obliga asiguratorul sa efectueze constatarea pagubelor si apoi sa stabileasca vinovatia.

Daca este un accident in care au fost implicate doar doua vehicule si din care au rezultat doar pagube materiale si formularele de constatare amiabila sunt completate corect si semnate de catre ambii soferi implicati in accident atunci indrumarea, de catre asigurator, a soferilor pentru protocolarea accidentului de Politie este interzisa.

random

Call Center

Suntem la dispozitia dumneavoastra pentru a va informa cu privire la ofertele din portofoliu sau pentru a programa o vizita la sediul nostru.

Alina Vasilarie

Alina Vasilarie
Disclaimer: Prezentul SITE nu are caracter angajant pentru SudRezidentialBroker. Serviciile oferite de SudRezidentialBroker sunt supuse unor termeni si conditii, iar serviciile de intermediere financiara pot presupune plata unor taxe sau comisioane. SudRezidentialBroker nu garanteaza si nu isi asuma raspunderea pentru faptele sau actele aflate in afara controlului sau precum: eligibilitatea fiecarui client, modificarea conditiilor bancare sau de creditare, schimbarile legislative etc