Arhitecti

Un arhitect este o persoana care se ocupa de proiectarea, designul si controlul calitații unei cladiri.

Cuvantul „arhitect” provine din latinescul „architectus”, care deriva din grecescul arkhitekton

( arkhi= sef + tekton = constructor).

In sens larg, arhitectul este persoana care se ocupa de design, proiectare si de controlul calitatii constructiei. Un arhitect trebuie sa cunoasca neaparat legile de constructie pe care trebuie sa le aplice si sa se conformeze acestora. Un anume grad de cunoastere este necesar pentru a nu omite necesitati elementare si sa nu se creeze ambiguitate sau confuzie.

Arhitectii trebuie sa inteleaga diferitele solutii propuse de constructor sau de beneficiar, astfel incat sa aleaga cea mai buna cale de a realiza cladirea.

Arhitectul este omul de legatura dintre beneficiar, constructor, ofertantii de tehnologii si materiale, si diversi specialisti care sunt implicati in realizarea unei constructii. Dintre acesti specialisti se pot enumera inginerul de rezistenta, inginerul de instalatii sanitare si termice, inginerul de instalatii electrice, inginerul HVAC, inginerul topometrist, inginerul geodez. Arhitectul dincolo de latura creativa si imaginativa trebuie sa tina sub control si sa administreze toate detaliile, fara insa a le cunoaste in mod obligatoriu. Arhitectul trebuie sa fie un bun manager.

random

Call Center

Suntem la dispozitia dumneavoastra pentru a va informa cu privire la ofertele din portofoliu sau pentru a programa o vizita la sediul nostru.

Andreea Livia Cires

Și alte persoane sunt implicate intr-o mai mica masura in proiectarea si construcția unei cladiri, acestia sunt urbanistii.

Arhitecții proiecteaza sau iau decizii care influențeaza siguranța unei construcții. Arhitecții sunt obligați sa aiba un titlu universitar si o perioada de stagiatura pentru a obține licența de libera practica a acestei meserii. Condițiile necesare pentru a putea practica arhitectura difera de la o țara la alta.

Cel mai important premiu pe care il poate primi un arhitect in viața este Premiul Pritzker, fiind echivalentul Premiului Nobel in arhitectura. Alte distincții pentru excelența in arhitectura sunt oferite de diferite asociații profesionale, precum American Institue of Architects and Royal Institue of British Architects. Alte premii prestigioase sunt: Alvar Aalto Medal (Finlanda) si premiul Carlsberg Architecture Prize in (Danemarca).

De curand, arhitectii s-au specializat in designul comercial, industrial, inovator sau in facilitați rezidențiale.

Disclaimer: Prezentul SITE nu are caracter angajant pentru SudRezidentialBroker. Serviciile oferite de SudRezidentialBroker sunt supuse unor termeni si conditii, iar serviciile de intermediere financiara pot presupune plata unor taxe sau comisioane. SudRezidentialBroker nu garanteaza si nu isi asuma raspunderea pentru faptele sau actele aflate in afara controlului sau precum: eligibilitatea fiecarui client, modificarea conditiilor bancare sau de creditare, schimbarile legislative etc