Asigurari de Viata

Asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care

ofera, de la caz la caz, protectie – asigurarile de viata clasice si faciliteaza

economisirea – asigurarile de viata cu acumulare de capital.

Spre exemplu, in cazul unei asigurari de viata clasice: prin intermediul unui contract, asiguratorul se obliga sa plateasca o suma de bani in cazul decesului persoanei asigurate. Costul unei polite de asigurare de viata se numeste prima de asigurare si este stabilita de asiguratorul tau in functie de tipul de produs pe care il doresti, suma asigurata, durata contractului, riscurile acoperite s.a.m.d.

In acest tip de asigurare NU se acumuleaza capital.

In cazul asigurarilor de viata cu acumulare de capital, parte din prima pe care o platesti acopera componenta de protectie (ca in cazul unei asigurari clasice de viata) in timp ce o alta parte este investita de compania de asigurari si platita clientului la finalul perioadei contractuale sau chiar inainte, impreuna cu o parte din profitul obtinut.

In acest caz, asigurarile de viata sunt si un instrument de economisire.

Tipuri de asigurari de viata

expand_more
Asigurarea de viata pe termen limitat

Este cea mai simpla si raspandita forma de asigurare de viata.

Polita de asigurare acopera numai riscul de deces, iar compania de asigurari va plati suma asigurata numai daca decesul asiguratului survine inainte de un termen predefinit prin contract. In cazul in care acest termen este atins fara ca decesul sa se produca, asiguratorul este exonerat de orice plata.

Acest tip de asigurare nu ofera posibilitatea capitalizarii si economisirii primelor de asigurare, de aceea are costuri reduse.

expand_more
Asigurarea de viata pe termen nelimitat.

Acopera riscul de deces pana la un termen ce poate fi considerat, practic, nelimitat, dat fiind ca el este fixat la o varsta foarte inaintata a asiguratului, de exemplu 90 de ani, varsta de la care se presupune ca decesul este un fapt natural, deci un risc neasigurabil.

Plata primelor de asigurare se va realiza, insa, intr-un interval mult mai scurt, de exemplu pana la varsta pensionarii asiguratului. Sumele asigurate platite in cazul decesului pentru acest tip sunt, de regula, mai mari decat in cazul politei de asigurare de viata pe termen redus.

De asemenea, daca asiguratul este in viata la data maturitatii contractului, adica supravietuieste termenului fixat in polita, el va primi suma asigurata, actualizata cu inflatia.

expand_more
Asigurarile de viata de grup

Se adreseaza persoanelor juridice si reprezinta atat o forma de asigurare de viata pentru angajatii companiilor, cat si o modalitate de protectie a acestora 24 de ore din 24, sau pe perioada orelor de munca.

random

Call Center

Suntem la dispozitia dumneavoastra pentru a va informa cu privire la ofertele din portofoliu sau pentru a programa o vizita la sediul nostru.

Roxana Dumitrescu

Disclaimer: Prezentul SITE nu are caracter angajant pentru SudRezidentialBroker. Serviciile oferite de SudRezidentialBroker sunt supuse unor termeni si conditii, iar serviciile de intermediere financiara pot presupune plata unor taxe sau comisioane. SudRezidentialBroker nu garanteaza si nu isi asuma raspunderea pentru faptele sau actele aflate in afara controlului sau precum: eligibilitatea fiecarui client, modificarea conditiilor bancare sau de creditare, schimbarile legislative etc