Cadastru

Cadastrul este sistemul unitar si obligatoriu de evidența tehnica, economica si juridica a tuturor imobilelor de pe un teritoriu administrativ. Entitațile de baza ale acestui sistem sunt parcela, construcția si proprietarul. Sistemul de evidența al cadastrului are ca finalitate inscrierea in registrul de publicitate imobiliara. (Cadastrul general este sistemul de evidența al imobilelor de pe intreg teritoriul țarii).

Functia tehnica a cadastrului se realizeaza prin determinarea, pe baza de masuratori a pozitiei configuratiei si marimii suprafetelor parcelelor si constructiilor pe destinatii, categorii de folosinta si pe proprietari.

Functia economica evidentiaza elementele tehnice necesare stabilirii valorii de impozitare a imobilelor si calcularii impozitelor asupra veniturilor realizate din tranzactii imobiliare.

Functia juridica se realizeaza prin identificarea proprietarului pe baza actului de proprietate si prin inscrierea in cartea funciara.

Publicitatea imobiliara are ca obiect inscrierea in cartea funciara a actelor si faptelor juridice referitoare la imobilele din acelasi teritoriu administrativ si se realizeaza de catre oficiile teritoriale(O.C.P.I.) pentru imobilele situate in raza de activitate a acestora.

random

Call Center

Suntem la dispozitia dumneavoastra pentru a va informa cu privire la ofertele din portofoliu sau pentru a programa o vizita la sediul nostru.

Adriana Labes

Adriana Labes

Una sau mai multe parcele alaturate de pe teritoriul unei unitati administrativ-teritoriale, indiferent de categoria de folosinta, apartinand aceluiasi proprietar, formeaza un imobil care se identifica printr-un numar cadastral unic si se inscrie intr-o carte funciara. Cartile funciare intocmite si numerotate pe teritoriul administrativ al fiecarei localitati alcatuiesc, impreuna, registrul cadastral de publicitate imobiliara al acestui teritoriu, ce se tine de catre biroul teritorial din cadrul oficiului teritorial in a carui raza teritoriala de activitate este situat imobilul respectiv. Acest registru se intregeste cu registrul de intrare, cu planul cadastral, cu registrul cadastral al imobilelor, indicand numarul cadastral al imobilelor si numarul de ordine al cartilor funciare in care sunt inscrise, cu un index alfabetic al proprietarilor si cu o mapa in care se pastreaza cererile de inscriere, impreuna cu un exemplar al inscrisurilor constatatoare ale actelor sau faptelor juridice supuse inscrierii.

Disclaimer: Prezentul SITE nu are caracter angajant pentru SudRezidentialBroker. Serviciile oferite de SudRezidentialBroker sunt supuse unor termeni si conditii, iar serviciile de intermediere financiara pot presupune plata unor taxe sau comisioane. SudRezidentialBroker nu garanteaza si nu isi asuma raspunderea pentru faptele sau actele aflate in afara controlului sau precum: eligibilitatea fiecarui client, modificarea conditiilor bancare sau de creditare, schimbarile legislative etc