BCR a scazut dobanda

5 ani 5,79%/an

Alegerile inteligente incep cu mai putine drumuri la banca si se termina cu tine acasa, prin creditul si aplicatia Casa Mea.

Cu mai putine drumuri la banca, prin aplicatia CASA MEA trimiti actele online, stii oricand stadiul dosarului tau, afli instant cand ai creditul aprobat si comunici cu noi direct pe chat

Credit ipotecar cu dobanda fixa 5 ani 5,79%/an, ulterior variabila IRCC + 2,40%.

Cum obțin creditul CASA MEA?

ANALIZA PRELIMINARA Vii la noi, iti facem un calcul si semnezi cererea de credit. Tot acum iti povestim despre aplicatia Casa Mea, prin care ne poti trimite, direct de pe telefon, actele necesare pentru analiza dosarului.

ANALIZA FINANCIARA Iti analizam dosarul de credit si iti spunem suma maxima pe care o poti imprumuta. Faci un scurt drum la banca, semnezi oferta si poti incepe sa cauti casa mult visata.

ANALIZA PROPRIETATII Cu putin noroc, ai si gasit casa dorita! In aceasta etapa, analizam actele casei, pe care le poti incarca direct in aplicatia Casa Mea, fara sa mai vii la banca. Ce acte? Gasesti informatii complete tot in aplicatie. Tot in aceasta etapa, platesti taxa de evaluare, iar un evaluator membru ANEVAR va evalua locuinta pe care doresti s-o aduci in garantie.

APROBAREA CREDITULUI Felicitari, creditul tau a fost aprobat! E timpul sa vorbesti acum cu notarul despre contractul de vanzare-cumparare si sa vii la noi pentru a semna contractele de credit, garantie si politele de asigurare. Apoi, soliciti notarului sa inscrie ipoteca la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si sa iti obtina un extras de Carte Funciara si o incheiere de intabulare a ipotecii pe care le poti incarca direct in aplicatie, fiind necesare si bancii.

Contacteaza-ne acum

Si afla cum poti beneficia de dobanda redusa de la BCR

Irina Savu

Informatii suplimentare

expand_more
Informatii suplimentare legate de aducerea in garantie a unui imobil si evaluarea acestuia

Pentru aducerea in garantie a unui imobil in favoarea BCR este necesara evaluarea bunului de catre un evaluator autorizat, membru al Asociatiei Nationale a Evaluatorilor Autorizati din Romania.

Efectuarea evaluarii presupune plata unei taxe de evaluare, care depinde de tariful practicat si comunicat de catre evaluator. Plata evaluarii o vei face fie catre BCR, fie direct catre evaluator, in functie de optiunea ta de realizare a evaluarii: printr-un evaluator cu care BCR are incheiat contract de colaborare sau de catre evaluatorul preferat de tine cu care vei incheia un contract de prestare servicii.

expand_more
Iata ce trebuie sa stii despre asigurarile obligatorii si optionale:

Asigurari obligatorii

Asigurarea obligatorie (contra cost) a locuintelor (PAD) - este necesara pentru obtinerea creditului si este cesionata in favoarea BCR.

Asigurarea facultativa (contra cost) a imobilului/imobilelor - constituie garantia creditului si este necesara pentru obtinerea creditului, cesionata in favoarea BCR. Mai mult, venim in sprijinul tau si iti oferim posibilitatea de a incheia la sediul BCR polita de asigurare facultativa a imobilului, pe toata perioada de creditare, la OMNIASIG VIG, dar poti alege si o alta societate de asigurari.

Asigurari optionale:

Asigurare de viata optionala BCR Asigurari de Viata (contra cost) in conditiile indeplinirii cerintelor de eligibilitate stabilite de Asigurator.

Asigurarea optionala complexa (contra cost) care te sprijina, in situatie de somaj, concediu medical prelungit si invaliditate totala si permanenta (in conditiile indeplinirii cerintelor de eligibilitate stabilite de Asigurator)

Asigurarea optionala pentru afectiuni grave si invaliditate partiala si permanenta (contra cost) care te sprijina, in situatia aparitiei riscurilor de infarct miocardic, cancer, accident vascular cerebral, invaliditate partiala si permanenta (in conditiile indeplinirii cerintelor de eligibilitate stabilite de Asigurator

Daca optezi pentru asigurarile optionale oferite de BCR Asigurari de Viata, poti beneficia de o reducere suplimentara la dobanda contractului de pana la 0,30 p.p., valabila pe perioada pe care mentii respectivele asigurari.

expand_more
Informatii suplimentare despre asigurarile obligatorii si optionale

Pentru incheierea asigurarilor ai posibilitatea sa optezi pentru orice societate de asigurari autorizata de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (sau de fosta Comisie de Supraveghere a Asigurarilor).

Obligatia de asigurare a bunurilor aduse in garantie este valabila pe toata durata creditului, perioada in care trebuie sa faci dovada incheierii contractelor de asigurare si sa cesionezi BCR drepturile ce decurg din asigurare.

Politele de asigurare a bunurilor aduse in garantie, in original, si dovada platii primelor de asigurare le prezinti la BCR pana la rambursarea integrala a sumelor datorate in legatura cu creditul. In caz contrar, BCR va incheia noi asigurari in numele tau si va recupera sumele aferente din conturile tale.

Daca pe parcursul derularii creditului decizi sa renunti la asigurarile optionale, iti revine obligatia de a notifica BCR cu privire la decizia de renuntare si nu vei mai fi asigurat pentru evenimentele specificate pe certificatul de asigurare viata/asigurare complexa/asigurare pentru afectiuni grave. In plus, daca renunti la asigurarea de viata incheiata cu BCR Asigurari de Viata, se aplica dobanda curenta, fara reducere.

Rambursarea creditului se face in rate lunare egale, intr-un cont curent standard sau de derulare credit, in functie de optiunea ta.

expand_more
Informatii suplimentare despre rambursarea creditului

Poti sa rambursezi anticipat, total sau partial, creditul in orice moment pe parcursul derularii contractului de credit. Iti recunoastem acest drept fara a te conditiona sa platesti o anumita suma minima sau un anumit numar de rate. In cazul rambursarii anticipate partiale, ai dreptul sa alegi intre:

(1) diminuarea valorii ratei lunare si mentinerea perioadei de creditare initiale,

(2) mentinerea valorii ratei lunare si diminuarea perioadei de creditare initiale

(3) diminuarea valorii ratei lunare si diminuarea perioadei de creditare initiale

In cazul in care optezi pentru rambursarea anticipata totala sau partiala a creditului contractat comisionul de rambursare anticipata va fi 0.

expand_more
Costuri suplimentare pe care trebuie sa le ai in vedere

Costuri percepute de terte parti, care nu sunt cunoscute de BCR:

Onorariile notariale de autentificare si taxele de intabulare a contractului de vanzare-cumparare si a contractului de ipoteca imobiliara

Costul pentru evaluarea garantiei de catre un evaluator care nu este contractat de BCR, conform optiunii exprimate de catre tine.

Comisioane percepute de BCR, pentru servicii prestate la cererea ta:

Comision unic: 90 RON pentru prestarea serviciilor cuprinse la data solicitarii imprumutatului/ coplatitorului/coplatitorilor in lista de tarife si servicii afisata la sediul BCR

Dobanda penalizatoare: este dobanda pe care o vei datora in situatia in care nu vei plati sume datorate catre BCR, la termenul agreat prin contractul de credit.

Pentru costul altor servicii decat cele prezentate mai sus, te rugam sa consulti Tariful standard de comisioane practicat de BCR, disponibil in orice unitate BCR.

Informatii complete despre costuri poti gasi si in documentul Dobanzi si comisioane CASA MEA BCR

expand_more
Informatii utile despre Creditul CASA MEA BCR

Creditul CASA MEA este acordat in Lei, insa in cazul in care veniturile tale sau, dupa caz resursele care asigura rambursarea creditului, sunt intr-o alta moneda la momentul contractarii creditului sau se modifica pe parcursul executarii acestuia din Lei intr-o alta valuta, te informam ca esti sau ca poti deveni expus unui risc valutar. In aceasta ipoteza, posibilele fluctuatii ale ratei de schimb valutar ar putea afecta obligatiile tale lunare de plata.

BCR admite in calcul si alte tipuri de venituri: venituri obtinute de client din activitati independente, alte venituri pe perioada determinata incasate de persoane fizice (din alte surse), venituri obtinute din contracte individuale de munca/contracte de imbarcare ale navigatorilor, alte venituri (renta viagera, burse doctorale, postdoctorale etc.)

Veniturile tale pot varia pe durata creditului. Din acest motiv, o conduita prudenta este extrem de importanta; de exemplu este important sa te asiguri ca vei putea achita ratele lunare si in cazul in care veniturile tale ar scadea.

In perioada in care dobanda aplicabila creditului tau este variabila, conform celor mentionate anterior, variatia indicelui de referinta pentru creditele acordate in moneda nationala poate duce la modificarea obligatiilor lunare de plata.

Platile neefectuate, conform obligatiilor contractuale, ar putea sa aiba consecinte grave pentru tine, pornind de la raportarea la Biroul de Credit si Centrala Riscurilor de Credit, cu toate consecintele ce decurg din acest demers si ajungand pana la executarea silita atat a bunurilor aduse in garantie, cat si a patrimoniului tau si/sau al Coplatitorului si/sau Garantului tau in cazul in care suma rezultata din valorificarea garantiei nu este suficienta pentru acoperirea intregii creante.

Sursa : https://www.bcr.ro/ro/persoane-fizice/credite/credite-pentru-casa/casa-mea-bcr

Disclaimer: Prezentul SITE nu are caracter angajant pentru SudRezidentialBroker. Serviciile oferite de SudRezidentialBroker sunt supuse unor termeni si conditii, iar serviciile de intermediere financiara pot presupune plata unor taxe sau comisioane. SudRezidentialBroker nu garanteaza si nu isi asuma raspunderea pentru faptele sau actele aflate in afara controlului sau precum: eligibilitatea fiecarui client, modificarea conditiilor bancare sau de creditare, schimbarile legislative etc