Care sunt cele mai comune tipuri de credite?

Accesarea unui credit este, de foarte multe ori, solutia potrivita pentru a ajunge mai rapid la obiectivele tale. Totusi, cand te gandesti sa faci acest pas, este important sa intelegi ce tipuri de credite exista si care se potriveste cel mai bine cu nevoile tale. Un credit ales gresit poate avea efect de bumerang si poate aduce multiple probleme financiare. 

Ce este un credit?

Un credit este un angajament financiar in care o institutie bancara sau nebancara iti ofera o suma de bani pentru a acoperi diverse nevoi, cu conditia sa o returnezi intr-un interval de timp specificat, impreuna cu o dobanda. Dobanda poate fi fixa sau variabila si este stabilita in momentul accesarii creditului.

Ce tipuri de credite exista?

Tipuri de credite pentru persoane fizice

Credite pentru cumpararea unei locuinte

  • Programul Noua Casa. Un credit ipotecar sustinut de guvern, destinat persoanelor care achizitioneaza prima locuinta, cu anumite facilitati financiare, cum ar fi un avans de doar 5%.
  • Credite ipotecare. Utilizate pentru cumpararea sau construirea unei case, avand ca garantie chiar imobilul achizitionat. 
  • Credite imobiliare. Similar cu creditul ipotecar, dar garantia poate fi si alt bun imobil. Daca ai un bun improprietate, creditele imobiliare pot fi extrem de atractive prin faptul ca nu necesita plata unui avans. 

Credite pentru consum

  • Credite pentru nevoi personale. Acestea pot fi utilizate pentru o varietate de nevoi, fara a specifica creditorului scopul.
  • Card de credit. O modalitate flexibila de a accesa fonduri pentru cheltuieli curente sau neprevazute.
  • Credite rapide online. Acordate rapid si pe termen scurt, adesea fara garantii. Acestea se remarca prin dobanzi foarte mari si este bine sa le iei doar in cazul unor urgente. 
  • Credite pentru pensionari, studenti sau alte categorii sociale. Acestea sunt adaptate nevoilor specifice ale unor grupuri de persoane.

Credite de refinantare

Aceste credite sunt utilizate pentru a achita alte datorii, adesea avand conditii mai avantajoase. Daca ai mai multe credite active, poti incerca sa gasesti solutii de refinantare prin care sa combini toate imprumuturile si sa obtii costuri mai mici.

Tipuri de credite pentru persoane juridice

Nu doar persoanele fizice se pot bucura de creditare din partea institutiilor financiare, ci si persoanele juridice. Acestea au acces la o gama foarte variata de credite. 

Credite la termen. Sunt cele mai comune si au un termen de rambursare de obicei intre 1 si 5 ani.

Linia de credit pentru afaceri. Asemanatoare cu un card de credit, dar destinata nevoilor unei afaceri.

Finantarea pentru echipamente. Acest tip de credit este garantat de echipamentele pe care le achizitionezi.

Imprumuturile pentru afaceri mici. Sunt credite adaptate nevoilor intreprinderilor de mici dimensiuni.

Alegerea unui credit trebuie sa fie facuta in cunostinta de cauza si doar atunci cand banii imprumutati sunt investiti in active, care pot aduce mai multi bani. Din pacate, foarte multi oameni si chiar business-uri acceseaza credite pentru bunuri ce isi pierd rapid din valoare, ceea ce duce la o impovarare financiara excesiva. 

Disclaimer: Prezentul SITE nu are caracter angajant pentru SudRezidentialBroker. Serviciile oferite de SudRezidentialBroker sunt supuse unor termeni si conditii, iar serviciile de intermediere financiara pot presupune plata unor taxe sau comisioane. SudRezidentialBroker nu garanteaza si nu isi asuma raspunderea pentru faptele sau actele aflate in afara controlului sau precum: eligibilitatea fiecarui client, modificarea conditiilor bancare sau de creditare, schimbarile legislative etc