Creditul ipotecar cu dobanda fixa

O oferta de creditare cu dobanda fixa presupune plata aceleiasi sume de bani a dobanzii pe intreaga durata a creditului. Indiferent daca ratele dobanzilor de referinta ale pietei monetare interbancare se modifica sau alti indicatori pe care bancile ii iau in considerare se schimba, tu vei plati aceeasi dobanda pe care ai stabilit-o la inceput impreuna cu banca.

Cand vorbim despre credite imobiliare, dobanda fixa se ofera doar pe o perioada prestabilita. Daca doresti sa accesezi o oferta de credit imobiliar cu dobanda fixa, trebuie sa stii ca decizia se va lua impreuna cu creditorul, luand in considerare oferta de costuri din momentul respectiv.

Aceasta oferta este intr-o continua schimbare, difera in functie de momentul ales, dar mai ales de perioada pentru care hotarasti sa te imprumuti.

Principalul avantaj:

Clientul cunoaste toate costurile pe care un credit ipotecar le presupune inca de la inceput; Chiar daca indicii de referinta cresc, rata va ramane aceeasi in fiecare luna.

In randul dezavantajelor regasim:

In cazul in care dobanzile de referinta scad, clientul nu beneficiaza de o scadere a dobanzii;Un credit poate avea o perioada de creditare cu dobanda fixa, urmata de perioada cu dobanda variabila. In cazul in care clientul alege o astfel de oferta, dupa ce trece perioada de creditare cu dobanda fixa, dobanda variabila perceputa va fi cu un procent mai mare decat dobanda pietei de la momentul respectiv.

Este indicat sa alegi un credit cu dobanda fixa pentru imprumuturile luate pe perioade indelungate, cum ar fi creditul ipotecar sau un credit pe 30 de ani, daca este posibil. In acest mod, o sa fii ferit de fluctuatiile pietei si de cresterea indicilor de referinta.

O dobanda fixa este potrivita pentru acei oameni care prefera stabilitatea, care-si calculeaza riguros bugetul lunar si care prefera sa nu aiba parte de surprize din partea bancilor.

Rata lunara ramane batuta in cuie, iar pe termen lung acest lucru reprezinta mai putin stres.

Disclaimer: Prezentul SITE nu are caracter angajant pentru SudRezidentialBroker. Serviciile oferite de SudRezidentialBroker sunt supuse unor termeni si conditii, iar serviciile de intermediere financiara pot presupune plata unor taxe sau comisioane. SudRezidentialBroker nu garanteaza si nu isi asuma raspunderea pentru faptele sau actele aflate in afara controlului sau precum: eligibilitatea fiecarui client, modificarea conditiilor bancare sau de creditare, schimbarile legislative etc