De ce sa iei un credit imobiliar atunci cand esti tanar?

Toata lumea isi doreste o casa. Unii viseaza la un apartament in centrul orasului, in timp ce altii isi imagineaza intreaga viata intr-o casa pe pamant, cu o curte generoasa. Achizitia sau constructia unei case este o investitie majora, insa, care adesea necesita un credit imobiliar.

Atunci cand se gandesc la o casa, majoritatea tinerilor proiecteaza achizitia ei undeva in viitor. Totusi, daca ai un venit stabil este bine sa iei in considerare o investitie imobiliara inca de la 20, 30 de ani.

De ce sa iei un credit imobiliar atunci cand esti tanar?

Exista cateva motive cat se poate de convingatoare:

Economisire. Daca nu ai inca o casa, cel mai probabil platesti chirie. Chiriile pot fi extrem de costisitoare pe termen lung, cu cheltuieli care se aduna de-a lungul anilor fara sa iti ofere nimic in schimb. In contrast, ratele la un credit ipotecar sunt investitii directe in proprietatea ta. Este ca si cum ai economisi, dar intr-un mod care iti ofera si un acoperis deasupra capului. Daca reusesti sa achiti si sume suplimentare, vei reusi sa iti achiti casa foarte repede si vei putea sa incepi sa economisesti fara eforturi prea mari. 

Avantajul timpului. Al doilea avantaj financiar major este timpul. Cu cat incepi mai devreme sa platesti pentru o casa, cu atat mai devreme o vei putea achita. Daca achizitionezi o casa la 20 de ani si ai un credit pe 30 de ani, vei avea casa platita inainte de 50 de ani. Acest lucru iti va permite sa iti concentrezi venitul pe alte investitii, precum economiile pentru pensie sau educatia copiilor.

Siguranta si confort. Acum sa trecem la avantajele sociale. Sa ai propria ta casa poate aduce o multime de beneficii emotionale si psihologice. In primul rand, te vei simti mai stabil si mai sigur. O casa proprie aduce un sentiment de stabilitate si control asupra propriei vieti. Nu mai trebuie sa iti faci griji in privinta mutarii sau a cresterii chiriei si te poti concentra pe cariera sau pe dezvoltare personala. 

Flexibilitate si personalizare. Ai libertatea de a face cu casa ta ce doresti. Vrei sa pictezi peretii in culori vii sau sa iti amenajezi propria gradina de legume? Ai putea avea chiar si un animal de companie fara sa te confrunti cu restrictiile de la proprietar.

Investitie pe termen lung. Pe masura ce platesti casa, aceasta se apreciaza in valoare, dandu-ti posibilitatea de a o vinde mai tarziu la un pret mai mare. Chiar daca iti permiti doar o garsoniera atunci cand ai 20 de ani, aceasta va fi un avans major peste 10, 15 ani atunci cand vei dori o casa mai mare. 

Ai la dispozitie numeroase avantaje financiare pentru tineri. De regula, atat bancile cat si statul ofera beneficii pentru tinerii care acceseaza credite imobiliare. 

Iti construiesti scorul de credit. De-a lungul vietii vei mai avea nevoie de credite. Acordarea unui credit se face pe baza unui scor pe care bancile il acorda fiecarei persoane. Daca esti bun platnic, sansele accesarii unui credit mare in viitor cresc iar perspectivele tale financiare se deschid foarte mult. 

Achizitia unei locuinte atunci cand esti tanar poate fi o decizie financiara si sociala inteligenta.

Aceasta este, totusi,  o decizie care trebuie luata cu grija. Fii sigur ca esti gata sa te angajezi in acest drum si ca ai o intelegere clara a responsabilitatilor pe care le implica proprietatea unei case.  Daca vrei sa afli tot ce implica achizitia unei case prin credit imobiliar, te asteptam la Credit24h.ro cu o echipa de profesionisti care iti va explica totul si te va ajuta sa treci cu usurinta prin intregul proces de achizitie.

 

Disclaimer: Prezentul SITE nu are caracter angajant pentru SudRezidentialBroker. Serviciile oferite de SudRezidentialBroker sunt supuse unor termeni si conditii, iar serviciile de intermediere financiara pot presupune plata unor taxe sau comisioane. SudRezidentialBroker nu garanteaza si nu isi asuma raspunderea pentru faptele sau actele aflate in afara controlului sau precum: eligibilitatea fiecarui client, modificarea conditiilor bancare sau de creditare, schimbarile legislative etc