Obtinerea unui credit ipotecar pentru achizitia de locuinte in 2022

Obtinerea unui credit ipotecar pentru achizitia de locuinte in 2022

Obtinerea unui credit ipotecar pentru achizitia de locuinte in 2022

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei, in sedinta din 10 ianuarie 2022, a hotarat majorarea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 2,00 la suta pe an, de la 1,75 la suta pe an, incepand cu data de 11 ianuarie 2022.

Majorarea a fost cauzata, in principal, de cresterea inflatiei care a urcat la 7,94 la suta in octombrie 2021, de la 6,29 la suta in septembrie, peste nivelul prognozat anterior, sub impactul socurilor de crestere a preturilor, in special la energie.

Acest lucru nu este imbucurator, pentru ca va afecta in principal pe cei care doresc obtinerea unui credit ipotecar sau imobiliar raportat la indicele ROBOR si aici ne referim in special la companii, care nu beneficiaza la obtinerea creditelor de indicele destinat consumatorilor persoane fizice.

Din fericire, indicele IRCC – Indicele de Referința pentru Creditele Consumatorilor a inregistrat anul trecut valori minime istorice, spre exemplu ...

Disclaimer: Prezentul SITE nu are caracter angajant pentru SudRezidentialBroker. Serviciile oferite de SudRezidentialBroker sunt supuse unor termeni si conditii, iar serviciile de intermediere financiara pot presupune plata unor taxe sau comisioane. SudRezidentialBroker nu garanteaza si nu isi asuma raspunderea pentru faptele sau actele aflate in afara controlului sau precum: eligibilitatea fiecarui client, modificarea conditiilor bancare sau de creditare, schimbarile legislative etc