Poti obtine un credit imobiliar cu venituri din strainatate?

Peste 5 milioane de romani traiesc in strainatate. Desi si-au construit o viata in afara granitelor, multi viseaza sa se intoarca in Romania si planuiesc achizitia unui imobil in tara. Pot face acest lucru? Cat de dificila este obtinerea unui credit imobiliar cu venituri din strainatate?

Poti obtine un credit imobiliar cu venituri din strainatate?

Pe scurt, da. Daca lucrezi cu forme legale, ai toate documentele la indemana care sa dovedeasca realizarea veniturilor (sunt necesare documente traduse legalizat) si poti prezenta diverse alte garantii reale, obtinerea unui credit este cat se poate de simpla. 

Daca iti doresti o casa in Romania, dar veniturile tale sunt din strainatate, la Credit24h.ro te ajutam cu toti pasii necesari pentru a-ti vedea visul implinit. 

Cine poate solicita un credit imobiliar cu venituri din strainatate?

Oricine are venituri constante obtinute din strainatate poate solicita un credit imobiliar in Romania. Fie ca esti angajat la o companie internationala, lucrezi ca freelancer sau ai o afacere proprie in alta tara, ai posibilitatea de a obtine un credit imobiliar. Important este sa poti face dovada acestor venituri.

Conditii si documente necesare

Cele mai importante documente de care ai nevoie sunt cele care atesta veniturile tale din strainatate. Acestea pot fi contractul de munca, fluturasii de salariu, extrasul bancar sau declaratiile de venit, in functie de sursa venitului tau. De asemenea, bancile vor dori sa vada stabilitate in veniturile tale, deci este posibil sa fie necesara prezentarea documentelor care atesta veniturile din ultimii 2-3 ani.

Ce venituri sunt acceptate?

In general, sunt acceptate toate tipurile de venituri care pot fi dovedite. Asta inseamna salariile, veniturile din activitati independente, din chirii sau din investitii. In unele cazuri, bancile pot accepta si venituri din pensii sau alocatii. In orice caz, este esential sa discuti cu banca pentru a afla care sunt conditiile specifice.

Avantajele si dezavantajele creditului imobiliar cu venituri din strainatate

Unul dintre avantajele majore este faptul ca poti cumpara o proprietate in Romania, chiar daca lucrezi in strainatate. Pe de alta parte, un dezavantaj poate fi faptul ca procesul de aplicare si obtinere a creditului poate fi mai complex si mai lung, din cauza necesitatii de a verifica veniturile din strainatate. In ultimii ani insa, intregul proces a fost simplificat, dat fiind numarul mare de romani stabiliti in strainatate, care achizitioneaza imobile in tara. 

Obtinerea unui credit imobiliar cu venituri obtinute in strainatate este la fel de simpla precum obtinerea unui credit imobiliar cu venituri din Romania.  Trebuie doar sa te asiguri ca intelegi bine conditiile si ca ai toate documentele necesare. Daca ai indoieli, cel mai bine este sa ne consulti. Te vom ajuta de-a lungul intregului proces.

Disclaimer: Prezentul SITE nu are caracter angajant pentru SudRezidentialBroker. Serviciile oferite de SudRezidentialBroker sunt supuse unor termeni si conditii, iar serviciile de intermediere financiara pot presupune plata unor taxe sau comisioane. SudRezidentialBroker nu garanteaza si nu isi asuma raspunderea pentru faptele sau actele aflate in afara controlului sau precum: eligibilitatea fiecarui client, modificarea conditiilor bancare sau de creditare, schimbarile legislative etc