Industria financiara si de credite precum si piata imobiliara din Romania saluta decizia Guvernului Romaniei de a continua finantarea programului guvernamental Noua Casa, acest program fiind cel mai de succes program guvernamental din Romania din ultimul deceniu.

Programul Noua Casa, succesorul programului Prima Casa, este cel mai avantajos produs de creditare din piata pentru achizitia de locuinte, motiv pentru care tinerii mizeaza pe el pentru a-si cumpara o locuinta.

Din 2009 si pana in prezent, aproximativ 260.000 de romani si-au cumparat imobile cu ajutorul acestor programe, majoritatea acestora fiind tineri sau tinere familii care au beneficiat de avantajele oferite de acest program, precum un avans mult mai scazut, decat cel prevazut pentru un credit imobiliar sau ipotecar clasic si o dobanda mai scazuta.

Pentru anul 2022, plafonul alocat programului Noua Casa va fi in valoare de 1.5 miliarde lei, conform Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), similar cu cel din anul 2021.

Ministerul de Finante a anuntat demararea in scurt timp a noului program Noua Casa 2022, initiat de Guvernul Romaniei, dar care aduce noi facilitati in schema de finantare-garantare oferita de stat, prin Ministerul Finantelor Publice, principalul obiectiv al noului program guvernamental fiind de a facilita achizitia de locuinte adaptate standardelor de locuire moderne, cresterea calitatii spatiului de locuit si a spatiilor comune, precum si reducerea riscului seismic prin favorizarea achizitionarii de locuinte noi, consolidate sau reabilitate. Un alt efect direct al programului va fi stimularea pietei constructiilor si a tuturor sectoarelor conexe, care contribuie la un stil de viata adaptat realitatilor actuale.

Programul Noua Casa 2022 va avea urmatoarele carasteristici, iar avansul minim obligatoriu difera in functie de valoarea locuintei care urmeaza sa fie achizitionata, dupa cum urmeaza:

- locuintele cu pret de maximum 70.000 Euro vor putea sa fie achizitionate cu un avans minim obligatoriu de 5%, iar procentul maxim de garantare este de 50%.

- locuintele cu pretul cuprins intre 70.001 Euro -140.000 Euro vor putea sa fie achizitionate cu un avans minim obligatoriu este de 15%, iar procentul maxim de garantare este 60%.

Pentru a putea achizitiona o locuinta in cadrul programului, o persoana trebuie fie sa:

- nu detina in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul/sotia nicio locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita;

- detina in proprietate cel mult o locuinta, cu o suprafata utila mai mica de 50 mp, dar care nu a fost achizitionata prin programul Prima Casa.

In cadrul programului Noua Casa 2022 pot fi achizitionate si locuinte a caror valoare depaseste 140.000 euro, insa proprietarul trebuie sa achite diferenta din alte surse.

Credit24h.ro (www.credit24h.ro) – este divizia financiara din Grupul SudRezidential, fiind una dintre cele mai importante companii care ofera solutii de creditare pentru achizitia de locuinte sau obtinerea altor tipuri de credite din Bucuresti, avand parteneriate cu majoritatea bancilor importante din Romania si sunt oferite solutii de creditare in cel mai scurt timp posibil clientilor cumparatori interesati de achizitia unui apartament nou.

SudRezidential Real Estate (www.sudrezidential.ro) – este principalul promotor imobiliar al zonei de Sud a capitalei si are in portofoliu peste 100 de proiecte imobiliare si aproximativ 10.000 de apartamente noi puse in vanzare in diferite stadii de proiect si executie, fiind premiata drept cea mai puternica agentie imobiliara din Bucuresti si avand cel mai puternic brand imobiliar, de catre Clubul Profesionistilor in Imobiliare (CPI).

Echipa Credit24h.ro

Pentru orice alte detalii suplimentare, ne puteti contacta la: comunicare@sudrezidential.ro;

Telefon : 0729.572.570

Disclaimer: Prezentul SITE nu are caracter angajant pentru SudRezidentialBroker. Serviciile oferite de SudRezidentialBroker sunt supuse unor termeni si conditii, iar serviciile de intermediere financiara pot presupune plata unor taxe sau comisioane. SudRezidentialBroker nu garanteaza si nu isi asuma raspunderea pentru faptele sau actele aflate in afara controlului sau precum: eligibilitatea fiecarui client, modificarea conditiilor bancare sau de creditare, schimbarile legislative etc